"מחקרים רפואיים קובעים כי 75% מהתקפי הלב עד גיל 45 הם בקרב מעשנים."

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/01/2020 | 17:25 | מאת: דוד

האזהרה הזו מופיעה על חפיסות סיגריות בישראל כיום מטעם משרד הבריאות. האם יש לך מושג על אילו מחקרים היא מבוססת והאם אלה מחקרים עדכניים ורלוונטיים לשיעור המעשנים כיום בישראל?

דוד שלום, מחקרים רבים הראו קשר ברור בין עישון לבין מחלות כלי דם, ארועי לב ומוח. העישון גורם להזדקנות מוקדמת של העורק, ולטרשת רכה ופגיעה המעלה את הסיכון לפצע ברובד הטרשתי ולאוטם שריר הלב בגיל צעיר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים