צניחה של העלה הקדמי -מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/12/2019 | 13:00 | מאת: סאם

שלום אני בחור בן 25 לפני 3 שנים בערך באמצעות בדיקת אקו לב אובחן אצלי צניחת קלה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי אני כבר 3 שנים מרגיש קומר נשימה מרגיש שאני לא מצליח לקחת נשימה מלאה זה מאוד מפריע לחיי יום יום בעיקר בגלל שהייתי רוכב אופניים כמעט 7 שנים ברמה מקצועית והשתתפתי בתחרויות . מה האופציות שעל השולחן כדי לטפל בבעיה ? האם תיקון מסתם עדיף על החלפת מסתם במצב שלי ? והאם אחרי תיקון המסתם בצורה מוצלחת הבעיה תחזור ? והאם אני יכול לשוב לעסוק בספורט כמו פעם מבלי לדאוג .

סאם שלום, התערבות במסתם המיטרלי דרושה רק אם הדליפה המיטרלית היא חמורה וגורמת לתסמינים. התסמינים שאתה מתאר אינם כתוצאה מהממצא האקראי באקו. דרוש מעקב על ידי אקו תקופתי וקרדיולוג המתמצא במחלות מסתמיות. באופן כללי ניתן לומר שתיקון מסתם בגיל צעיר עדיף על פני החלפה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים