שלום שוב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/11/2006 | 18:57 | מאת: שירה

אבל אם האירועים נדירים כמו שאתה אומר וכמו שאני חווה על עצמי ואתה אומר שהולטר לא יזהה כלום במשך 24 שעות, אז איך ניתן לדעת אם ה-SVT זה חמור (מסכן חיים) או לא? או שפשוט לא לבדוק את זה? לא ממש ברור לי איך לפעול הלאה.. שירה.

שלום שירה, לרוב SVT אינה הפרעת קצב מסוכנת אך יכולה לגרום לתסמינים לא נעימים. לפי סיפור המחלה לא ניתן לדעת בוודאות כי מדובר אכן ב SVT וייתכן שמדובר בהפרעת קצב שונה. מומלץ לבצע הולטר קצב הלב כדי לנסות לתעד ארועים קצרים יותר או סימנים מרמזים אחרים, אשר אינם באים לידי ביטוי קליני. כמו כן קרדילוג מנוסה צריך לראות את תרשים האק'ג במנוחה. אם לא תתועד הפרעת קצב, הדבר אינו שולל את קיומה לפעמים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים