טיסה ארוכה לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/09/2019 | 12:31 | מאת: ז'אק בן ישי

שלום דר קרנר. צנתרת אותי ברמבם לפני שבוע, ומתוכננת לי נסיעה של 12 יום לויאטנם בעוד 3 חודשים. הטיסה ישירה להונג קונג ( טיסה של 9.5 שעות). האם מותר לי? האם עלי להיערך ובאיזו דרך? האם לקחת איתי לנסיעה מסמכים רפואיים ואקג אחרון? אודה לתשובותיך המקצועיות. תודה, ז'אק בן ישי.

ז'אק שלום, אחרי צנתור בעקבות ארוע כלילי חד, רצוי להימנע מטיסות ארוכות לחו"ל למשך מספר חודשים בעיקר בשל שיקולים של ביטוח רפואי והסיכון המוגבר להזדקק לאישפוז חוזר. הטיסה עצמה אינה בעייתית אם תפקוד הלב תקין וההרגשה הכללית טובה. כדאי תמיד לשאת בקובץ סרוק את תרשים האק'ג ואת המסמכים הרפואיים גם בארץ וגם בחול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים