בדיקת אקו לב יתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/09/2019 | 15:11 | מאת: דניאל64

בן 64 סובל כרגע ממחלת ריאות boop אשר נמצאת בנסיגה משמעותית מאופל כיום בפרדינזון 20 מ"ג בשילוב עם סלפסט פעמיים ביום. מוטרד מבדיקת האקו אשר מצורפת ושאלותי האם נתון של 37MMHG מראה על בעיה ביתר לחץ דם ריאתי ? האם נתון זה הנו משמעותי והאם יש סיכוי שנתון זה ירד תודה דניאל

22/09/2019 | 13:14 | מאת: דניאל64

שכחתי לציין במרץ 2018 סבלתי מתסחיף ריאתי pe אני מטופל במדללי דם כמו כן כ 3 חודשים לאחר מכן בבדיקת האקו התוצאה הייתה 30mmhg

22/09/2019 | 14:47 | מאת: דניאל64

ערך ערך נורמלי למבוגר אאורטה עולה 37 34 - 21 שורש האאורט 37 37 - 20 פרוזדור שמאלי 41 40 - 19 שטח פרוזדור שמאלי 21 18 - 16 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 35 40 - 23 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 54 - 35 עובי המחיצות בין חדרית 13 11 - 06 עובי דופן אחורית 10 11 - 06 סיכום: חדר שמאל אינו מורחב הסמפטום מעובה התכווצות הגלובלית תקינה מקטע פליטה מוערך % 60-55, הפרעה בולטת בהתכווצות האיזורית עליה שמאלית מורחבת במידה קלה, חללי לב ימניים גודל תקין, התכווצות תקינה של חדר ימין, שורשי האאורטה ברוחב גבולי, האאורטה העולה מעט מורחבת, המסתם האאורטלי מסוייד פתיחתו טובה, אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה, עדות ללחץ דם ראתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 37 ממ"כ הוריד החלול התחתון אינו מורחב הודגם תמט שאיפתי תקין לא נמצא תפליט פריקרדיאלי

דניאל שלום, אחרי תסחיף ריאתי, לעיתים יש עלייה בלחץ הריאתי. עלייה קלה לרוב אינה משמעותית קלינית ולא אמורה לגרום לתסמינים אם התסחיף עבר רזולוציה ואתה מקבל טיפול למניעה של ארועים חוזרים. יש לחזור על הבדיקה כעבור תקופה כדי לוודא כי אין סמנים של Chronic thromboemblic disease. תודה על פנייתך לפורום

ראה תשובה לפנייתך הקודמת.

דניאל שלום, כל הפרעה זמנית בתפקודי הנשימה עלולה להעלות באופן זמני את הלחץ הריאתי. לאחר נסיגת המחלה, הלחץ עשוי לחזור לערכים הקודמים. תודה על פניית לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים