VT בזמן בדיקת לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/10/2006 | 14:11 | מאת: רותי

במהלך בדיקת לב שגרתית במאמץ, אחרי PVC בודדים (שמטופלים כבר כ-4 שנים על-ידי נורמיטן, 25 MG ליום) קרה VT בודד, דופק עלה ל-244, הרופא ציין שהייתי אסימפטומטית כל הזמן ולא היו שינויים איסכמיים. הופניתי כמובן מיידית לקרדיולוג (ועדיין לא נקבע לי תור כי הקופה לא ממש ממהרת....). מה דעתך?

שלום רותי, חשוב אורך הפרעת הקצב. בפנייתך לקרדילוג הביאי איתך את מבחן המאמץ על מנת שיוכל לאפיין את הפרעת הקצב ולשער את מקורה. הביאי איתך גם אק'ג בסיסי במנוחה. חשוב לבצע גם אקו לב להערכת תפקוד חדר שמאל. כמו כן עלייך לבצע הולטר קצב הלב על מנת לכמת את ארועי הפרעות הקצב ומשכן במשך היממה. אם יהיו תסמינים בזמן הרישום הקפידי לציין את השעה שאת חשה דפיקות לב. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים