כאבים בחזה להחור בן ר23

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/07/2019 | 00:53 | מאת: דינה

שלום דוקטור! בעבר התייעצתי איתך לגבי בני בן 23.בשנה האחרונה הוא סובל מכאבים בחזה במאמץ.נעשו אין ספור בדיקות אקו במאמץ וכולם יצאו תקינות.בבדיקת לב-ראיה נמצא שהלב לא מתפקד טוב,לא מזרים מספיק דם..עשו לו גם סיטי חזה,אך בדיקה נעשתה כך שניתן לראות אך ורק כלם גדולים שהם תקינים ולא ניתן לראות בבירור כלי דם של הלב. לאחרונה הופיעו לבני גם כאבים במנוחה.מה עלינו לעשות.אני מאוד מודאגת.לעשות סיטי לב זה לקבל עוד קרינה וזה נורא מלחיץ.הרי מדובר בבחור צעיר שעשה סיטי לפני חצי שנה בדיוק.האם יש בדיקה נוספת שתוכל לעזור לאבחן את הסיבה לכאבים? מדובר בבחור ספורטיבי,גובה 180.משקל 74. אולי תוכל להמליץ למי כדאי לפנות...הקרדיולוגים בקפלן לא יודעים איך להתייחס למקרה. אודה לך מאוד,מאוד על המלצתך. דינה

דינה שלום, יהיה זה יומרני לתת עצות מבלי לראות את המטופל אחרי שעבר בדיקות רבות אצל רופאים ומטפלים ועבר בדיקות הדמייה מגוונות. באופן כללי ניתן לומר כי בגיל 23 הסבירות שמקור הכאבים מהלב נמוכה מאד. לא ברור כיצד בחור ספורטיבי העוסק בספורט מתלונן בו זמנית על כאבים במאמץ אך ממשיך בפעילות. CT של הלב בגיל זה מיועד כדי לשלול מהלך לא תקין של עורקי הלב ביחס לעורקים הגדולים (אבי העורקים והעורק הריאתי) או מוצא לא תקין מהעורק הריאתי של העורק הכלילי השמאלי, ולא כדי לשלול טרשת חסימתית. מידע זה ניתן להפיק מבדיקה גם באיכות לא גבוהה. בדיקת לב ריאה המצוטטת לא מסתדרת עם הקליניקה כפי שתארת אותה. ניתן לבצע CT אם יש לכך התוויה, הסיכון בחשיפה לקרינה אינו גבוה במיוחד. תודה על פנייתך לפורום

26/07/2019 | 08:43 | מאת: דינה

בוקר טוב,דוקטור!המון תודות על סבלנותך לשאלותיי.אני מקווה שאתה תבין אותי ואת דאגתי. בני ממשיך בפעילות כי רוצה להוכיח שהוא יכול למרות התסמינים.אני יודעת שזה לא נבון,אבל הוא רוצה להרגיש כמו כולם... האם הבנתי נכון שכן ניתן להפיק מידע על כלי דם של הלב מסיטי חזה,למרות שנאמר לנו שזה בעיתי ? אני מבינה היטב שאתה לא יכול לאבחן בלי לראות את הפציינט ולכן רק רציתי להבין האם כדאי לפנות לרדיולוג מוסמך כדי שינסהלעשות רויזיה של צילומים פעם נוספת? שבת שלום ותודה ענקית דינה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים