דיסקציה בעקבות צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2019 | 22:56 | מאת: שרה

בסיכום צנתור נרשם "שלאחר ניפוח סטנט פרוקסימלי נגרמה דיסקציה עד סינוס אאורטה, נסגרה בסטנט נוסף". תוצאות האקו לב אח"כ נראות תקינות. האם קיים סיכון בעקבות הארוע הזה? בנוסף, נאמר שיש צורך בצנתור נוסף באזור אחר, וייתכן שהם יעדיפו לא לעשות אותו מיידי אלא לחכות כמה ימים או אפילו מספר שבועות. האם ייתכן שהדחייה בצנתור, קשורה בצורך להתאושש מהדיסקציה בצנתור הראשון?

שרה שלום, הטיפול בדיסקציה של עורק כלילי היא השתלת סטנט נוסף. אם הדיסקציה אינה מערבת את אבי העורקים אלא מוגבלת לעורק הכלילי ולסינוס, לרוב אין לכך השלכות לטווח ארוך (בעיקר אם פתח הדיסקציה נאטם על ידי הסטנט). רצוי להמתין מעט עד ששכבות הסינוס יחלימו לפני התערבות נוספת. כדי לדעת פרטים מדויקים יש לצפות בסרט הצנתור או להתיעץ עם הרופא המצנתר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים