צלקת רחבה דופן הלב וריפוי התאים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/04/2019 | 09:28 | מאת: רוני

שלום, עברתי לפני שנתיים התקף לב שאפילו קיבל כינוי widowmaker heart attack בגיל 42 עורק ראשי שלי היה חסום 99% למשך שעות מקריש דם הטרפונין שלי היה באלפים,גלי Q עמוקים הפרעות קצב וכל החבילה. הצלחתי לשרוד נשארה לי צלקת רחבה בדופן הלב ובמעקב רציף פשוט נעלמה לאיטה לא נשאר זכר. הקרדילוג שלי אומר שהלב שלי חזר לתפקד יותר טוב משהיה כשהייתי בריא ואם קרדיולוג אחר היה מסתכל על הלב היה אומר שלעולם לא עברתי התקף לב. ובטח לא התקף לב מאסיבי שגרם לנמק רחב שהתפוגג. האם זה דבר נפוץ שהתאים מחדשים עצמם בלב באופן טבעי? ומקרים מהסוג שלי נדירים אך כן מוכרים בעולם הקרדיולגי. תודה

רוני שלום, אם זרימת הדם מתחדשת מהיר מספיק, גם אם תחילה יש הפרעות קשות בכווץ ושינויי אק'ג תיתכן התאוששות של התפקוד. הדבר מרמז על כך שנגרם נזק שאינו בלתי הפיך לתאים, ועם הזמן תפקודם התאושש. אם הנזק לתאים היה בלתי הפיך וגרם לנמק מלא ולצלקת, יכולת שחזור התאים היא מוגבלת מאד ואפשרית רק בשולי האוטם. תודה על פנייתך לפורום

06/05/2019 | 08:33 | מאת: רוני

דוקטור תודה על תשובתך, אך בבדיקה שעשיתי 13 יום אחרי וזאת לפי פעינוח הבדיקות אקג וכו שנעשו שבועות אחרי ההתקף קרדיולוג מנהל מחלקה בכיר כך רשם. "צלקת רחבה בדופן הלב התחתון בחדר ימין ושמאל תחתון." ולאחר 4 חודשים בדיקת טליום מיפוי" אין עדות לאוטם ישן". תפקודי הלב תקינים. ובאמת כל בעיות אי ספיקה קלה בינונית ובעיות מסתמים נעלמו. אז איך צלקת ותאים מתים חוזרים לריפוי? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים