תוצאות בדיקת אקו לב לאחר לידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/03/2019 | 22:32 | מאת: רוני

שלום אני בת 37 בריאה בדרך כלל בילדותי חליתי בלוקמיה בריאה לחלוטין מגיל 11 . לאחר הריון שני שלושה, חודשים היה קיסרי. במשך כל השנים האלו עשיתי אקו לב יצא תקין. בפעם האחרונה שעשיתי כשלושה חודשים לאחר לידה קיבלתי תוצאות לא טובות כאילו היה לי בתקף לב בלי שאדע בכלל.. רציתי לדעת אם המוות זאת אופציה שקיימת לאחר תוצאות הבדיקה שלי. בתודה מראש רוני מצרפת את תוצאות הבדיקה

רוני שלום, בפנייתך אין תעוד של פענוח בדיקת האקו ובכל מקרה אין להתייחס לתשובות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני המלא. עלייך להתיעץ עם הרופא ששלח אותך לביצוע הבדיקה או עם הרופא שביצע את האקו לגבי המשמעויות. הריון ולידה עלולים לעיתים להשפיע על תפקוד החדר השמאלי. בגיל 37 הסבירות לאוטם נמוכה מאד, גם לאחר טפול כמותרפי ללויקמיה. גם אם תפקוד החדר ירוד, כדאי לבצע בדיקת אקו לב חוזרת מפני שלעיתים הממצאים הפיכים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים