קרדילק ושינויי באק"ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/03/2019 | 06:34 | מאת: נירית

שלום רב, עשו לי בדיקת מאמץ ונמצא כי ישנן ירידות st 2.5 ממ במספר לידים. שאלתי ניא, האם היה נכון להפסיק את הקאדילאק לפני הבדיקה? או שאין לשימוש בקרדילאק השפעה על תוצאת בדיקת המאמץ? שאלה שנייה אתמול בבדיקת אקג הכל ניה תקין. איך להתיחס לשתי תוצאות הבדיקות?

נירית שלום, הטיפול בקרדילוק בולם את עליית הדופק ולכן ישנו קושי להגיע לדופק המטרה במבחן מאמץ. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה אין להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הקליני וללא היכרות עם ההתוויה לביצוע הבדיקה. אק'ג במנוחה בהחלט יכול להיות תקין למרות שינויים איסכמייים בעת מאמץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים