לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/10/2006 | 20:42 | מאת: מאיה

ד"ר שלום, אני בחורה בת 26, בתקופה האחרונה יש לי כמו פרפור בלב, כאלו משהוא "זז" לשניה. האם זה באמת פירפור בלב? מהו פירפור בלב ואיך יודעים כשזה קורה? תודה

שלום מאיה, כאשר משתמשים במונח פרפור, לרוב מתכוונים להפרעת קצב מסוג פרפור פרוזדורים. בהפרעת קצב זו חווים לרוב קצב לב מהיר ולא סדיר והיא אינה נמשכת שניות בודדות אלא זמן ממושך יותר. מה שאת חשה הוא קרוב לודאי פעימות מוקדמות. אם הן שכיחות ניתן לתעד אותן בבדיקת הולטר קצב הלב במשך 24 שעות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים