תדירות ביצוע צנתורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/02/2019 | 08:33 | מאת: ענתלוי

שלום, לאבי (בן 91, צלול ועצמאי) בוצע צנתור בעקבות בצקת ריאות חריפה, ובו התברר שיש לו מספר עורקים אשר סתומים בשיעור של 70-90%. בגלל מצבו בעת הצנתור הוכנס לו סטנט רק לעורק הראשי. כעת עברו שבועיים והוא התאושש מעט. הקרדיולוג ממליץ לו על ביצוע צנתור מיידי נוסף לפתיחת שאר העורקים הסתומים. שאלתי: האם קיים זמן מינימלי שיש להמתין בין צינתור לצינתור נוסף? האם כדאי לבצע פתיחת עורקים מיידית או שרצוי להמתין עוד קצת, כדי שיתאטשש יותר? תודה רבה

ענת שלום, מחקרים מראים כי אחרי אוטם, רצוי לטפל תוך זמן קצר בהיצרויות משמעותיות מעבר להיצרות או לחסימה שגרמה לאוטם. יחד עם זאת יש לשקול כל מקרה לגופו ולזכור כי במחקרים אלה לא היו מיוצגים מטופלים בני 90. אם תפקוד הכליות סביר, לא הייתה החמרה בתפקוד הכלייתי לאחר הצנתור הקודם, והמצנתר סבור כי התועלת הצפויה עולה על הסיכון הפוטנציאלי, אין מניעה לבצע צנתור נוסף בהקדם. תודה על פנייתך לפורום

01/03/2019 | 14:22 | מאת: ענתלוי

תודה רבה!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים