מה המשמעות של IVCD באקג? מסוכן?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/02/2019 | 21:24 | מאת: ארזון

אשמח להבין המשמעות של IVCD והאם דורש התייחסות כלשהי. עברתי אקו מאמץ ושם זיהו RBBB. לא זוכר שנאמר לי משהו על IVCD. תודה

ארזון שלום, IVCD הוא קיצור של Intraventricular conduction delay, פרושו שהאות החשמלי מהעליות לחדרים לא עובר באוטוסרטדות ההולכה החשמלית (צרורות ההולכה) אלא חלק מהאות עובר בדרכים עוקפות ובמהירות איטית יותר. כאשר צרור הימני חסום מדובר ב Right bundle branch block או RBBB ואז האות החשמלי המהיר עובר דרך צרור ההולכה השמאלי ותבנית האק'ג אופיינית לכך. המשמעות של הפרעת הולכה תלויה בתסמינים, בתפקוד החדר השמאלי ובחומרת ההפרעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים