תוצאות אולטר לב לאחר התעלפות של מתן שתן והיצרות מסתם בבדיקת אקו 0.9

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/02/2019 | 21:35 | מאת: רון

ביצעתי אולטר לב במשך 22 שעות בגלל היצרות מסתם0.9 והתעלפות רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה מהירות מינימלית: 37 מהירות מקסימאילית: 94 מהירות ממוצעת: 52 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 90 VPC'S במשך הבדיקה (עמ' 10-11 9. נצפו 2 VENTRICULAR COUPLETS (עמ' 7 ). הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 82 APC'S במשך הבדיקה (עמ' 11-12 ). נצפו קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-19 פעימות, במהירות 93-163 פעימות לדקה (עמ' 8-10 ,עמ' 16-17 ). הפרעות הולכה: תבנית QRS מעט רחבה. נצפו קטעים עם מרווחי R TO R עד 2.1 שניות,קרוב לוודאי שמדובר בקטעי של סנוס ברדיקרדיה/אריתמיה(עמ' 6). פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: INVERTED T WAVES TO RULE OUT CHRONIC MYOCARDIAL ISCHEMIA תלונות הנבדק: INVERTED T WAVES TO RULE OUT CHRONIC MYOCARDIAL ISCHEMIA הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 30 פעימות לדקה. קצב סינוס.מהירות מקסימלית - 94 פעימות לדקה,מהירות ממוצעת - 52 פעימות לדקה.

רון שלום, ארוע של איבוד הכרה בנוכחות היצרות אאורטלית חמורה צריך להיות מובא לידיעת הרופא המטפל. ייתכן שלהפרעות קצב יש תרומה להתעלפות. בדיקת ההולטר לבדה אינה מספיקה לקבוע את מנגנון ההתעלפות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים