אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/10/2006 | 12:43 | מאת: אלי רם

שלום אני בן 30 , חולה באסטמה קלה , בבדיקה אקו לב שערכו לי לפני מס' חודשים נכתב: "חללי הלב בגודל , תפקוד ועובי תקין EF=60% . מסתם מיטראלי מעט מעובה עם צניחה קלה של שתי עלים ואי ספיקה מיטרלית סוף סיסטולית קלה מאוד.מסתם אאורטלי תלת עלי , תקין. אי ספיקה טריקוספידלית קלה ,לחץ ריאתי אינו מוגבר RAP +24 . " מה אומרות תוצאות בדיקה אלו , האם צריך לפנות למומחה בתחום? האם אפשר להרפא מזה? תודה

שלום אלי, בבדיקת האקו עולה חשד כי הינך סובל מצניחה של המסתם המיטרלי עם דליפה קלה בלבד. פעמים רבות יש אבחון יתר של מצב זה וכיום ישנם קריטריונים מקובלים להגדיר מי סובל מהתופעה. רצוי לבצע בדיקת אקו חוזרת בעוד כשנתיים, וליטול טיפול אנטיביוטי לפני פעולות פולשניות כגון טיפולי שיניים למניעה של אנדוקרדיטיס (זיהום במסתמי הלב). תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים