קוצר נשימה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/10/2006 | 09:09 | מאת: לורי

שלום, אבא עבר ניתוח מעקפים ביום שני שעבר שעבר בהצלחה , עבר מעקף אחד בעורק השמאלי הראשי. כעת שהוא מתחיל בכושר בהליכה הוא מרגיש קוצר נשימה והוא מתאר את זה קוצר קשה יותר מלפני הניתוח. הוא מודאג מזה האם זה נורמלי להמשיך את הקוצר הזה אחרי הניתוח? או שזה שייך לשיקום? וזה יעבור בהמשך?

לורי שלום, ייתכנו סיבות רבות לקוצר נשימה לאחר ניתוח מעקפים. חלקן קשורות למחלת הלב אך ייתכנו סיבות הקשורות ישירות לניתוח שעבר, כגון נוזל בקרום הריאה או דלקת המתפתחת לאחר הניתוח וגורמת להצטברות נוזלים סביב קרום הלב והריאות. אני ממליץ שייבדק על ידי הרופא המטפל, רצוי על ידי הכירורג שניתח אותו על מנת שיחליט על הצורך בביצוע בדיקות עזר בנוסף לבדיקה הגופנית כגון צילום חזה ואק'ג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים