אק"ג עד כמה היא נותנת תמונת מצב ללב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/01/2019 | 02:12 | מאת: רוני

שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

רוני שלום, אק'ג במנוחה נותן מידע על קצב הלב, ועל התבנית הבסיסית. ניתן שלול באמצעותו הפרעות קצב מתמידות, אוטמים שהיו בעבר (סמני צלקת), ומחלות של שריר הלב (קרדיומיופתיות) כמו כן ניתן לזהות תבניות פתולוגיות של הפרעות גנטיות מסויימות או מסלולי הולכה חשמלית פתולוגיים. הבדיקה במנוחה לא נותנת מידע על הפרעות קצב התקפיות ולא על תגובה איסכמית בעת מאמץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים