תוצאות בדיקת הולטר- קפיצות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/01/2019 | 14:22 | מאת: שגיא

שלום אני בן 26 ביצעתי בדיקת הולטר עקב כך שהתלוננתי לרופא המשפחה שאני מרגיש מין קפיצות בחזה אותם הרופא פירש כנראה כפעימות מוקדמות. ההולטר בוצע למשך כ-20 שעות . ביצעתי גם פעילות גופנית בזמן זה. תוצאות: קצב בסיסי - סינוס קצב מינימלי -54 קצב מקסימלי- 185 ממוצע -87 הפרעות חדריות pvc's-מעטים בודדים הפרעות על חדריות pac's-לא הפרעות הולכה-לא שינוי st-לא רציתי לשאול מה אומרות התוצאות? בנוסף מה אומר הביטוי מעטים בודדים 10,20,100? כי ראיתי שבד"כ מצויין מספר. שאלה נוספת כרגע אני בכושר לא משהו וחזרתי להתאמן האם עלייה בכושר תוביל לדופק ממוצע נמוך יותר מ87? תודה רבה רבה

שגיא שלום, באופן אידיאלי ניתן היה לשייך את התסמינים לממצאים בהולטר אם היית מסמן מתי היות התחושות ומתי תועדו פעימות מוקדות. פעימות בודדות -הכוונה שהן לא מופיעות בתבנית קבועה או בזוגות. לעיתים ניתן לסווג את שכיחות הפעימות כנדירות, או שכיחות. בהעדר מחלת לב מבנית אין מדובר בהפרעת קצב מסוכנת. באופן כללי, כושר גופני טוב נמצא בהתאמה עם דופק איטי יותר במנוחה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים