החלפת מסתם מיטרלי תותב בצנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/12/2018 | 15:55 | מאת: שרה

שלום. אני בת 69. לפני כ 25 שנה הוחלף המסתם המיטרלי הטבעי במסתם מיטרלי מכני מדטרוניק 27 מ"מ. עם השנים נוצרו דלפים והוא מתפקד באופן לקוי. נוסף לכך עליי לתקן מסתם טריקוספידלי ולכרות ממברנה תת אאורטלית. הוצע שאבצע הכול בניתוח לב פתוח. שאלה: האם ניתן להחליף את המסתם המיטרלי התותב בטכניקת צנתור שפיתחת ברמב"ם ? האם ניתן לטפל באותה פרוצידורה גם ביתר הבעיות שמהן אני סובלת?

שרה שלום, במחלה מסתמית מורכבת יש חשיבות להכיר את הפרטים. לאחר השתלת מסתם מתכתי בעמדה מיטרלית לא ניתן להשתיל מסתם בתוך מסתם. יחד עם זאת, אם הדליפה אינה דרך המסתם אלא סביבו (Paravalvular leak), לעיתים ניתן לסגור את הדלף (כתלות בגודלו ובמיקומו) בטכניקה צנתורית. לממברנה תת מסתמית אאורטלית אין פתרון צנתורי טוב. חשוב להבין מהם התסמינים ומהי הבעיה העיקרית שגורמת לאי ספיקת לב, אם קיימת. לעיתים ניתן לטפל רק בבעיה העיקרית ולא לטפל בבעיות המשניות שאינן קשות דיין. הטיפולים לדליפה של מסתם טריקוספידלי עדיין אינם בשלים לשימוש קליני נרחב והנם נמצאים רק בשימוש מחקרי. הטכניקה לקרע מכוון של עלה תותב אאורטלי לפני השתלת מסתם בתוך מסתם, מתאימה לעמדה אאורטלית ולתותב ביולוגי בלבד. תודה על פנייתך לפורום תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים