ד"ר קרנר אודה עיונך בשנית ..תודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/10/2006 | 09:49 | מאת: דור

לרופאים הנכבדים ד"ר קרנר מודה לך על תשובתך העניינית ובכ"ז אודה מאד באם תואיל לעיין בכלל הסיפור שלי...שוב בבקשה (אף לעניין את ד"ר רוגין) המדובר בטליום ישן יחסית ובדיקות אקג ספק אם הן אבחנתיות... אודה מאוד ! היתיחסותך בשנית מידת נחיצות בדיקת CT אנגיו במצב דברים זה... גילי 44 ברקע ; IBS ??? (עד שיוברר שאין חיה כזו.....). בקע סרעפתי קטן אבני מרה - טענה כי אינם סימפומטיות !!! טריגליצרידים כ-300 מ"ג /דצ"ל תלונה עיקרית: כאבי אפיגסטריום (לעיתים בעירה) וכאבי חזה ספורדיים זה כ 6 שנים !! בוצע טליום ... וגסטרוסקופייה תקינים (לפני כ-3 שנים) נוסה טיפול טרופתי מגוון...מאד ללא הועיל בשאלת ..מהי מידת אבחנתיות של טליום ??? והאם יש תכלית בביצוע CT אנגיו בברכה אודה מאד היתיחסותכם ..מעמיקה ככל שתהיה

שלום דור, יש להתייחס לבדיקת התליום וגם לבדיקת ה CT כאל בדיקות עזר בלבד המתלוות להערכה הקלינית. הרגישות של בדיקת התליום והסגוליות שלה תלויות גם בנסיבות הקליניות ואצלך הן עולות מעל 85%. כפי שכתבתי קודם, בדיקת CT אנגיו קורונרי שתבוצע במימון עצמי, אם תהיה תקינה, תשלול בסבירות גבוהה מאד מחלה כלילית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים