קוצר נשימה במעבר לשכיבה, לאחר 4 מסתמים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2018 | 22:56 | מאת: צביקה

שלום, צונטרתי בכרמל לפני כ 4 שנים, שני צינטורים בהפרש של 3 שבועות, כל צינטור 2 סטנדים, לאחר מספר חודשים התחלתי להתלונן על קוצר נשימה בזמן שאני נשכב ,וזה למשך 2-3 דקות, וזה נרגע, הלכתי לברור לפרופ מומחה לראות , נעשו לי כל הבדיקות, ונשללה בעיית ראות, עברתי קרדיולוג שעשה לי את הצינטור, נעשה לי בירור מקיף, ולא קיבלתי תשובה מוחלטת, השבוע נסעתי לטיול בחברת קרדיולוג,והפנתי את הבעייה שלי בפניו עם הנתונים של אקו, וקיבלתי תשובה שאין לי מושג מהיא היא אומרת ,והנה תשובתו " באקו לב יש לך התעבות קלה פלוס של המחיצה הבין חדרי. דהיינו הפרטרופייה של חדר שמאל אשר אמורה לגרום לאי ספיקת לב דיאסטולית. צריך להעריך את חומרת האי ספיקה הזו בעיקר כשבאקו לב מצויין הגדלה של עלייה שמאלי ?!!!! אולי ביטוי ללחץ גבוהה משמעותית בחדר שמאל מה שיכול לגרום לתלונות שלך". האם אפשר לקבל הסבר פשוט האם אפשר לדעת מתוך הכתוב מה הגורם לבעיית קוצר הנשימה במצב מעבר לשכיבה, תודה מראש

צביקה שלום, הפרעה דיאסטולית היא הפרעה בשלב ההרפייה של הלב בניגוד להפרעה סיסטולית בה ההפרעה היא בשלב הכווץ. החדר השמאלי לא י כול לקבל את נפח הדם מהעלייה השמאלית מבלי שהלחץ יעלה. מכיוון שהמסתם המיטרלי פתוח, הלחץ בסוף ההרפייה בעלייה השמאלית מוגבר, וכך גם הלחץ בוורידי הריאה המתנקזים לעלייה השמאלית. דבר זה גודש את הריאות ומקשה על ביצוע מאמצים. בשלבים יותר מתקדמים ייתכן קוצר נשימה בשכיבה (אורתופנאה). כדי שהפרעה דיאסטולית תהיה אחראית להגבלה משמעותית, היא צריכה להיות קשה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים