כאבי אפיגסטריום ללא הרף (וחזה) משך 6 שנים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2006 | 12:36 | מאת: דור

לרופאים הנכבדים ד"ר אריאל רוגין גילי 44 ברקע ; IBS ??? (עד שיוברר שאין חיה כזו.....). בקע סרעפתי קטן אבני מרה - טענה כי אינם סימפומטיות !!! טריגליצרידים כ-300 מ"ג /דצ"ל תלונה עיקרית: כאבי אפיגסטריום (לעיתים בעירה) וכאבי חזה ספורדיים זה כ 6 שנים !! בוצע טליום ... וגסטרוסקופייה תקינים (לפני כ-3 שנים) נוסה טיפול טרופתי מגוון...מאד ללא הועיל בשאלת ..מהי מידת אבחנתיות של טליום ??? והאם יש תכלית בביצוע CT אנגיו בברכה אודה מאד היתיחסותכם ..מעמיקה ככל שתהיה

שלום דוד, בדיקת CT הינה בדיקה טובה לשלילה של מחלה כלילית. בהעדר גורמי סיכון ועם תסמינים לא טיפוסיים למחלת לב בנוכחות מבחן מאמץ ומיפוי לב תקינים היעילות שלה מוגבלת מהסיבות הבאות: אם היא תקינה, היא מיותרת וחושפת לחומר ניגוד וקרינה מיותרים. אם ימצאו ממצאים המעידים על טרשת, אתה עלול לעבור סידרה של בדיקות מיותרות ופולשניות. בנוכחות בדיקת תליום תקינה ומבחן מאמץ תקין, הפרוגנוזה מצויינת. לא דיברנו על נושא המימון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים