CT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/10/2006 | 18:24 | מאת: יואב

שלום רב! רציתי לשאול שאלה: בבדיקת CT לב ללא חומר ניגוד- הסידן קולט פחות קרינת רנטגן או יותר? באיזה צבע רואים אותו בבדיקה? זאת אני שואל כי ידוע שאטומי הסידן הם גדולים ולכן הם קולטים את קרינת הרנטגן טוב יותר, אך הם מתגלים בבדיקה בצבע לבן(לפי מיטב ידיעתי), וצבע בהיר בבדיקה- משמע הרקמה סופגת פחות קרינה. אשמח לקבל הסבר בעיניין. בתודה מראש, יואב נ.ב. אתם עושים עבודה נפלאה בפורום זה!!! המהירות בה אתם עונים לשואלים היא פשוט מדהימה!!!!

שלום יואב, בצילום רנטגן סטנדרטי וב CT עצמים גרמיים נראים בהירים. הסידן קולט יותר קרינה ולכן אל הסרט (בצילום לא דיגיטלי) התמונה בהירה בהעדר חשיפה. כיום ניתן לעבד באופן דיגיטרלי ולהפוך את הצבעים לפי רצון. מכל מקום לפרטים טכניים פיזיקליים של טכניקות הרנטגן, פנה לפורום המתאים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים