הרייני מצרף סיכום בדיקת הולטר 24 שעות. מה משמעות הסיכום?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/05/2018 | 08:11 | מאת: מאיר 49

בדיקת הולטר 24 שעות. הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית – 48 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית – 107 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת – 64 פעימות לדקה. VPB מרובים המהווים 0.4% מסך ה QRS בתקופת המעקב. APC בודדים. אירוע יחיד קצר של DROPPED BEAT . SLOW VT בתבנית שיכולה להתאים ל- SINO ATRRIAL BLOCK 1ST DEGREE AV-BLOCK

מאיר שלום, בתשובה המצוטטת אין עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר מבלי להכיר את ההתוויה לביצועה וללא התייחסות להקשר הקליני הרחב. משמעותן של פעימות מוקדמות תלויה בהסתמנות הקלינית, בהיסטוריה הרפואית ובתפקוד החדר השמאלי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים