א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקריה. זו בעיה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/03/2018 | 15:48 | מאת: דון

שלום, מה משמעות "א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה" במיפוי הלב שלי: בן 71, בריא וללא תרופות,הופניתי בעקבות רקע משפחתי. תוצאות: משך המאמץ: 9:35 דקות. מאמץ הופסק: שלב 4 עקב דופק מטרה. כאבים בחזה: לא.תגובה המודינמית: דופק במנוחה 55, בשיא מאמץ 150. לחץ דם במנוחה 110/80, בשיא מאמץ 145/80. 101.1% מהדופק המירבי. Mets: 8.0. א.ק.ג. במנוחה: סינוס ברדיקרדיה. א.ק.ג. במאמץ: ללא צניחות ST. פרפורזיה מיוקרדיאלית: הודגמה פרפורזיה מיוקרדיאלית תקינה בכל הדפנות באנליזה ויזואלית וכמותית. תפקוד חדר שמאל תקין. דפנות חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר מאמץ. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה לאחר מאמץ.תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ: לא איסכמית. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. תודה ד"ר.

דון שלום משמעות המילה ברדיקרדיה היא דופק איטי. אם מקור הדופק תקין (סינוס) ותגובת הדופק למאמץ תקינה, גם אם הדופק איטי במנוחה, אין הדבר פתולוגי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים