לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/10/2006 | 11:50 | מאת: נדב

שלום, חברה שלי התעלפה בשבוע שעבר, כמה דקות לאחר שהתעוררה בבוקר, כאשר את ההתעלפות הקדימה תחושת בלבול וחוסר התמצאות. כמה דקות לאחר המקרה נמדד לה לחץ הדם והתוצאה הייתה 90 על 40 . יש לציין שזהו אינו מקרה ראשון של התעלפות אלא מקרה שלישי בשנה האחרונה (פעם אחת לאחר עייפות בעבודה, ופעם אחרת עקב דחיסות נוסעים ברכבת). חברתי נוטלת גלולות למניעת הריון, ומתלוננת לאחרונה על כאבי בטן חוזרים ונשנים ועל כאבי ראש לעיתים רחוקות. האם אילו תסמינים שאמורים ליצור דאגה? תודה.

שלום נדב, הסיבה השכיחה ביותר להתעלפות בנשים צעירות היא תגובה ווזו-וגאלית הגורמת לירידת הדופק ולחץ הדם. ארוע של התעלפות הוא ארוע מדאיג ודורש בדיקה אצל הרופא המטפל ובדיקות עזר כגון אק'ג במנוחה, הולטר קצב הלב, ובדיקות דם שגרתיות. ברמב"ם יש מרפאת סינקופה המטפלת באנשים עם התעלפויות חוזרות. חשוב לשמור על שתיה מרובה וכן על ירידה למצב שכיבה כאשר מופיעים סימני סחרחורת או ראיית מנהרה (בלק אאוט). תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים