כלוסטרול +++ מה לעשות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/10/2006 | 18:48 | מאת: SI

CHOLESTEROL : 281 mg/dL TRIGLYCERIDES: 185 mg/dL CHOLESTEROL- HDL : 80 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc :164% mg VLDL :37 %mg TRANSFERRIN : 410 mg/dL IRON :92 ug/dL uIU/ml 0.08 :TSH ng/dL 1.4 : T4- FREE pg/mL 2.2 T3- FREE (כשנתיים לאחר טיפול ראדיואקטיבי בעקבות כריתה מלאה של בלוטת התריס עם קרצינומה פפילרי במספר מוקדים, וניתוח נוסף להסרת בלוטות לימפה נגועות בעקבות השנות המחלה - לכן בשאיפה לדכא את הTSH שדווקא עלה מעט, לפני חודש וחצי עמד על פחות מ 0.05) עליי לציין שאני מתאמנת הרבה, לפחות 4 פעמים בשבוע במסגרת סטודיו C + כ 3- 4 פעמים בשבוע התעמלות אירובית אוכלת המון ירקות גבינות ומוצרי חלב לא יותר מ 5% לרוב 3 % ומטה לחם מלא כמעט ולא אוכלת בשר וביצים,פעם עד פעמיים בחודש. אך בכל יום: דגים + ובנוסף אומגה 3 + ויטמין C + אלטרוקסין + גלולות : יסמין BMI נד בין 25-26 כבר שנתיים ונתקע חשה חולשה ועייפות שמתגברים מה עליי לעשות?

שלום לך, אם אין גורמי סיכון נוספים, אין צורך להילחץ. אמנם ה LDL מעט מוגבר אם גם הכולסטרול הטוב ה HDL גבוה. השפעת התזונה על ערכי ה LDL מוגבלת וניתן לשקול טיפול תרופתי על ידי תרופות מקבוצת הסטטינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים