שנוי בתפקוד EF לב מ 45 ל 60

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/02/2018 | 17:41 | מאת: תמיר

אהלן בן 27 בריא בדרך כלל שחקן כדורגל הרגשתי בדקירות בחזה עברתי אקו לב הכל תקין EF 45 חדר שמואל 56 חדר ימין 40 אחרי חודש עברתי CT הסיכום עורקים כללים תקינים הלב מעט מוגדל השאר הכל תקין 100% עברתי אקו לב אחרי 6 חודשים חדר שמואל 53 חדר ימין 37 EF 60 השאלה מה זה יכול להיות השנוי ב EF מ 45 ל 60 תוך 6 חודשים ? ואם זה מדאיג?? הערה :- המשכתי להתאמן ולשחק כדורגל תחרותי

תמיר שלום, נראה כי ההבדל נובע מהבדלים בפענוח וכנראה שלא היה שינוי מהותי בתפקוד הלב. בספורטאים תחרותיים ייתכן לב מעט מעובה ומוגדל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים