קוצב לב- סיכון המטופל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/10/2006 | 20:22 | מאת: גדי

לאחר השתלת קוצב לב ניתנו בבית החולים הנחיות להמנע ממעבר בשער בטחון מגנטי הנמצא בכניסות למשרדים וחנויות .מה הסכנה הקיימת אם בטעות עוברים במעבר בטחון כזה . האם בדיקה במכשיר נייד הנמצא בידי כל שומר בפתח הבנקים , חנויות ,מסעדות - עלול לגרום לנזק? האם הנזק עלול להפעלת הקוצב ומתן שוק חשמלי או מחיקה חלקית או מלאה של הנתונים הקיימים במכשיר ולמעשה מבטלים את תפקודו.

14/10/2006 | 21:02 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה רבה על פניתך הוראות היצרן מחייבות ציון הסכנה בשערים מגנטיים. בפועל, מחקרים אשר פורסמו בשנים האחרונות מצביעים כי לקוצבים מודרניים אין כל סכנה בחשיפה לשדה מגנטי. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים