תוצאות אקוקרדיוגרפיה במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/11/2017 | 00:39 | מאת: אלכס

שלום ד"ר. אני בן 46 , ידוע כבר זמן רב על MVP . גם לחץ דם , מטופל תרופתית עם אמלודיפין וקרדילוק. אלה תוצאות הבדיקה. קצב לב המנוחה:99 , לחץ דם מנוחה 140-90, משמך מאמץ: 5:15 דקות קצב לב מקסימלי במאמץ 154% - 88% ממטרה, עומס 7.0, ל"ד מירבי 160-90 סיבת הפסקת מאמץ: דופק מטרה, אין תלונות במאמץ הפרעות קצב/הולכה: VPB'S, COUPLET, CRBBB left atrium:41-29 left ventricle end diastole:52 left ventricle end sysrole: 30 interveenricular end diastole thickmess: 11 posterior wall end-diastole thickness: 10 aortic root:39 ascending aorta: 37 mitral valve:קלה התפקוד הכולל של חדר שמאל: במנוחה: EF-60% חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין התכווצותו הגלובלית תקינה , ללא הפרעה אזורית בולטת עליה שמאלית מעט מורחבת חללי הלב הימניים בגודל תקין הודגמה צניחה של שני העלים של המסתם המיטרלי (MVP) אי ספיקה מיטרלית קלה במאמץ: היפרקנזיה של כל הסגמנטים שהודגמו, באקו מיד בסיום מאמץ. מסקנות: מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה. מה דעתך על התוצאה? ה MVP ידוע לי כבר זמן רב. הרבה זמן לא עברתי בדיקה. מה לגבי הפרעות ההולכה/קצב? תודה.

אלכס שלום, קשה להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר, שההתוויה לביצועה לא ברור. בתשובה המצוטטת אין עדות לאיסכמיה והדליפה המיטרלית, למרות הפתולוגיה בעלי המסתם, אינה משמעותית. פעימות מוקדמות הן הפרעה שכיחה והפרעת ההולכה אם אינה גורמת לתסמינים, לרוב אינה דורשת טפול אלא מעקב בלבד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים