צינתור כן לבצע או לא כדאי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/11/2017 | 18:26 | מאת: מוש

שלום, בן 59 עם סכרת קלה, לחץ דם גבוה, וכולסטרול. מרגיש טוב ללא בעיות נשימה (גם במאמץ) וסחרחורות. עם זאת במיפוי לב ענף אחד עם סתימה של 70 אחוז וטרשת קלה. האם מומלץ לעבור צינתור למרות שאני חש בטוב?

שלום מוש, ההחלטה האם לצנתר תלויה במגוון שיקולים, בהם גם ההסתמנות הקלינית וגודל הטריטוריה האיסכמית בסיכון. בדיקת מיפוי לא יכולה לאבחן אחוזי היצרות מפני שזוהי אינה בדיקה אנטומית המראה את עורקי הלב. במיפוי ניתן לראות אזורים בהם אספקת הדם מופחתת (בדיקה תפקודית) גם בדיקת CT של הלב מתקשה להגדיר במדויק את אחוזי החסימה מפני שהרזולוציה של הבדיקה אינה מאפשרת זאת. על הרופא הממליץ להסביר את התועלת הצפויה בפעולה אל מול הסיכונים הפוטנציאליים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים