בענין שינויים באקג לפני ניתוח השלמה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2017 | 20:44 | מאת: יאלי

שלום רב בהמשך להתכתבות קודמת אני בקרתי אצל קרדיולוג וזה הפנה לבירור הולטר אקו דובוטאמין עדין לא ביצעתי האבחנה של הקרדיולוג היא קרדיומיופתיה משנית בעיקרון אין לי תלונות קרדיאליות וכרגע הניתוח בוטל עד לבירור קרדיאלי אך ברוצני לדעת עד כמה בעייתי ענין גל T שלילי v1-v6 על מה זה מרמז ?? תודה

יאלי שלום, לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקת עזר בלי להכיר את התמונה השלמה, בעיקר אם בכל פעם מצוטטים ממצאים אחרים באק'"ג (פעם גלי T הפוכים ב V2 ופעם מ V1-V6). גם תבנית היפוך גלי ה T חשובה. קרדיומיפתיה צריכה להיתמך בבדיקות נוספות כגון אקו לב, MRI או אחרות. לצערי האינטרנט אינו יכול להחליף יעוץ פרטני אצל קרדיולוג, והפורום נועד לענות על שאלות שיכולות לעניין את הכלל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים