מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/10/2006 | 21:25 | מאת: מעיין

שלום וחג שמח לצוות המומחים אני בן 50 לאחר צינטור אבחנתי ללא ממצאים לאיסכמיה,אקו לב - תקין, אבקש לדעת מה משמעות הרשום בסיכום בדיקת המיפוי לב שעשיתי, תגובה קלינית - לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית - חיובית. במיפוי הלב במאמץ ובמנוחה קיימת עדות לאיזור קטן של איסכמיה אפיקלית. התכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה. כמו כן הייתי מבקש לדעת האם קיימת בעיה רצינית ? ואם טיפול תרופתי יכול לעזור? תודה מראש.

שלום מעיין, המיפוי מראה אזור קטן בחוד הלב אליו אספקת הדם ירודה במאמץ. המאמץ לווה גם בשינויים באק'ג. אין סימנים המעידים על סיכון גבוה בתשובת המיפוי. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, המיפוי הינו בדיקת עזר בלבד, ואין להתייחס אליה בנפרד מהתמונה הקלינית, תוצאות של בדיקות עזר אחרות, וממצאי הבדיקה הגופנית. על הרופא ששלח אותך למיפוי להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות או בתוספת לטיפול התרופתי הקבוע. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים