תופעת לואי ברילינטה לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/08/2017 | 23:45 | מאת: שמעון מיכאלי

שלום רב, לפני חודש וחצי עברתי צנתור עם סטנט..וקיבלתי מס' כדורים בין היתר ברילינטה ונכנסתי למחקר TWILIGHT לאחר כשבועים מס' פעמים הרגשי סוג של קוצר נשימה וחולשה...לא בצורה קבועה...בערך פעמיים בשבוע וזה היה קורה בצהריים....(אציין גם שלאחר הצנתור הייתי די מתוח ולחוץ...)פניתי למחלקה בה הייתי מאושפז..זימנו אותי ואז אמר לי מנהל המחלקה שיתכן שזו תופעת לואי של ברילינטה והמליץ להחליף לאפיאנט פעם ביום...מאז עברו יומיים והתופעה לא חזרה...האם כדאי בכל זאת להמשיך עם הברילינטה או בכל מקרה לקחת את האפיאנט פעם ביום?.ולא להשתתף במחקר ובמעקב?. האם הברילינטה טובה יותר?...האם האפיאנט עושה את אותה התוצאה למרות שנלקח פעם ביום?.....אשמח לתשובה מכבוד הרופא...

שלום, ברילינטה ואפיאנט הן שתי תרופות מדור חדש לעיכוב טסיות. אם תופעות הלוואי של ברילינטה לא מאפשרות המשך נטילה, אפיאנט היא חלופה ראויה, ויעילותה דומה למרות שהיא ניטלת פעם ביממה. תודה על פנייתך לפורום

30/01/2020 | 13:45 | מאת: דניאל

לאחר צינטור קיבלתי תרופה בשם ברילינטה והיא עושה לי קוצר נשימה נאמר לי שהתופעה חטלפת אחרי שבועיים האם זה נכון או שיש תרופה חלופית תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים