בדיקות דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/10/2006 | 20:52 | מאת: נחום

שלום . עברתי 2 אוטמים בעבר ואני מקבל ליפיטור . בבדיקת דם אחרונה התקבל: GLUCOSE=101 כאשר הגבול העליון 100 , בעבר התוצאות היו 103 , 106 האם זה אומר שיש לי סוכר ובגלל העבר שלי עלי לקחת תרופות להורדת הסוכר ? GPT=50 כאשר הגבול העליון 50 האם זה משמעותי והאם זה בגלל הליפיטור ? תודה

שלום נחום, ערכי הסוכר שלך מעידים על מצב הקרוי Impaired fasting glucose כלומר ערכים מעט גבוהים מהנורמה בצום אך אינם מגדירים מצב מטבולי של סוכרת. במקרים אלה אין אינדיקציה לטיפול תרופתי אלא רק טיפול בדיאטה ושינוי אורחות חיים. מומלץ לבדוק המוגלובין A1C על מנת לוודא את איזון רמת הגלוקוז בשלושת החודשים האחרונים. הפרעה קלה בתפקודי הכבד יכולה לנבוע מטיפול בליפיטור או בסטטינים אחרים ואינה מהווה סיבה להפסקת הטיפול. הפרעה כזו תיתכן גם מסיבות אחרות כגון "כבד שומני" המתלווה פעמים רבות לעודף משקל ולערכי סוכר מוגברים בדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים