עליה שמאלית מורחבת? לפי הנתונים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2017 | 21:34 | מאת: אקו לב

בת 67 באקו יצא שטח פרוזדור שמאלי 19 פרוזדור שמאלי 34 חדר ימני 25 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 23 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 51 מ"מ האאורטה עולה 30 מ"מ שורש האורטה 24 מ"מ. לחץ ריאתי 35 ממכ. המסתמים תקינים בתיפקודם. שאלתי האם האקו תקין? או שיש בעיה לבבית שביגללה לאחרונה יש לי בצקת ברגליים בברכה לילי

לילי שלום, בציטוט החלקי של פענוח בדיקת האקו, לא נראית סיבה לבצקות ברגליים. הגדלה קלה של העלייה השמאלית שכיחה מאד עם עלייה בגיל, הפרעה בהרפיית הלב, יתר לחץ דם ופרפור פרוזדורים. המדידה עצמה תלויה מאד במפענח. כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר (בוודאי לא לציטוט חלקי שלהן) מבלי להכיר את ההקשר הקליני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים