תופעות לוואי לתרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/10/2006 | 11:29 | מאת: צחי

חג שמח. אני לוקח כדור בשם ליפיטור 10 מ"ג + איזיטרול 10 מ"ג . הבעיה היא שלאחר תקופה מסוימת אני מתחיל לסבול מכאבי שרירים ברגלים , התופעה הייתה גם עם ליפידל וסימוביל בכל מינונים (. את האיזיטרול אני לוקח בשבע בערב ואת הליפיטור בסביבות 10 בלילה . האם ניתן לשנות את זמני הלקיחה כל שלא יהיו לי כאבי שרירים בבורקר . האם יש פתרון לבעיה כי עברתי המון כדורים ועם הכדורים האלה הגעתי ל- 70 - LDL אבל עם תופעות לוואי של כאבי שרירים , רמת CPK קצת מעל למכסימום . האם תרופה כמו CRESTOR יכולה לפתור לי את הבעיה הרפואית ולהקל עלי עם תופעות הלוואי ? מה דעתך ?. תודה

שלום צחי, זמן נטילת הסטטינים האידיאלי הוא שעות הערב לפני השינה למרות שלפי דברי החברה בתרופה ליפיטור הדבר חשוב פחות מאשר בתכשירים האחרים. ייתכן שקרסטור יגרום לפחות כאבי שרירים, אם כי הסבירות לכך נמוכה בשל התגובה שלך לתכשירים אחרים בקבוצה. אין דרך לדעת למעט ניסיון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים