הפרעות קצב על חדריות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/10/2006 | 13:58 | מאת: עדי

בהולטר שעשיתי נצפו הפרעות על חדריות (4) ללא הפרעות הולכה או הפרעות חדריות.דוקא ביום הבדיקה פחות הרגשתי אותן....אבל אני חשה בהן על בסיס יומיומי-זה מאד לא נעים ומפחיד.גורם גם להרגשה כללית לא טובה.נאמר לי שאחוז קטן מאד של הסובלים מתת פעילות יכולים לסבול מהפרעות קצב אף שזה נדיר. שאלתי היא האם יתכן שבגלל תת פעילות באמת יהיו הפרעות כאלה,והאם חרדה יכולה לגרום להפרעות על חדריות? וחוץ מזה,מה עושים?

שלום עדי, בהולטר לא נצפו הפרעות קצב מורכבות הדורשות טיפול ספציפי. אם התופעה נמשכת והיא תדירה, ניתן לחזור על הבדיקה על מנת לתעד את סוג הפרעת הקצב הגורמת לתסמינים תוך כדי רישום עצמי של הופעתם. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום לעלייה בתדירות הפרעות הקצב אך הדבר אופיני יותר ליתר פעילות. אם הדופק אינו איטי והתסמינים מפריעים מאד, ניתן לנסות טיפול במינון נמוך של חוסמי בטא כגון נורמיטן או דרלין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים