אאורטה עולה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/10/2006 | 11:26 | מאת: אוהד

שלום רב, לי יש הרחבה של האורטה העולה, שבאקו לב האחרון נמדדה כ 4.3 ס"מ, בנוסף צוין באקו שתפקוד כולל של חדר שמאל פגוע במידה קלה, השאלה שלי היא האם נתונים אלה מונעים ממני לבצע פעילות ספורטיבית כמו לשחק כדורגל פעם בשבוע... אני בן 23 1.93 ס"מ....

שלום אוהד, אין הנחיות ברורות בנושא, אך מוסכם על רוב העוסקים בנושא כי אינך צריך לעסוק בספורט תחרותי ובמיוחד לא בספורט הכרוך במאמץ איזומטרי כגון דחיקת משקולות. ניתן לעסוק בפעילות ספורטיבית חובבנית כולל משחק כדורגל מידי פעם. חשוב לעקוב אחר מדדי גודל האאורטה ולאזן יתר לחץ דם אם ישנו. כמו כן יש לשלול מסתם אאורטלי דו צניפי בבדיקת אקו רגילה. האם יש מאפיינים נוספים המאפיינים תסמונת מרפן? תודה על פנייתך לפורום

05/10/2006 | 20:31 | מאת: אוהד

שלום ד"ר, כן, הועלתה הסבירות שיש לי תסמונת מרפן אך הנתונים הפיזיים כגון גמישות יתר, מבנה פנים וכד' לא מאששים זאת חד משמעית... תודה....

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים