תוצאות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/10/2006 | 19:27 | מאת: חלי

שלום רב, הנני בת 43 וסוכרתית סוג 1 , בעקבות לחצים בחזה נעשה לי מיפוי לב והתוצאה שהתקבלה היא: איסכמיה קלה בדופן אנטרולטרלי לאחר מתן דיפירידמול (עורק דיאגונלי) הפרפוזיה ליתר דפנות חדר שמאל תקינה. הייתי מבקשת לדעת מה זה אומר? תודה

שלום חלי, תוצאות המיפוי מראות שיש אזור בלב אשר אספקת הדם אליו במאמץ פחות טובה מאשר לשאר האזורים. יש להתייחס לבדיקת המיפוי כאל בדיקת עזר בלבד המתווספת לשאר הנתונים, לדרגה התפקודית ולתסמינים מהם את סובלת. אמנם במיפוי הלב ישנה עדות לאיסכמיה (הפרעה באספקת החמצן) אך היא קלה ואין מדדים לסיכון גבוה. על הרופא המטפל לקבוע את המשך הטיפול והברור ולהחליט האם עלייך לעבור בדיקת נוספות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים