הפסקה זמנית בשימוש במדללי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/10/2006 | 00:20 | מאת: מיכל

שלום רב, אימי הינה אישה כבת 70. לפני כחצי שנה אובחנה חסימה של 70% בעורק ראשי בליבה (ע"י צינטור וירטואלי שביצעה) ובעיקבות כך עברה צינטור. כעת היא נוטלת פלביקס בנוסף לאספירין שהיא לוקחת מזה שנים (עקב חסימה בעורק הקרוטיד). מאז הצינטור סובלת אימי מעייפות חריגה, ירידה בתיאבון וירידה במשקל (העומד כיום על 42 ק"ג לערך) וכן מכאבי בטן (שלא באופן קבוע). גסטרואנטרולוג שלח אותה לבצע גסטרוסקופיה, אלא שבדיקה זו מצריכה הפסקה של שבוע בנטילת מדללי הדם, פלביקס, אספירין וכן בתרופות נוספות להורדת כולסטרול ולחץ דם. אימי מבקשת לדחות בדיקה זו ב-3 חוד' , שכן עד אז עליה להמשיך לקחת פלביקס, בהוראת הקרדיולוג. אני חוששת שבמידה ואכן מדובר בגידול סרטני ההמתנה תפעל לרעתה .אשמח לקבל ייעוץ לגבי הפסקת תרופות אלו למשך שבוע ימים. בתודה מראש, מיכל

שלום מיכל, אם הסיבה לנטילה של פלביקס היא השתלת סטנט מפריש תרופה, לרוב כעבור חצי שנה ניתן להפסיק את הטיפול בפkביקס לתקופה קצרה לאחר התייעצות עם קרידולוג אשר מכיר את החולה והפעולה אשר עברה. ישנם מצבים מסויימים בהם חשוב להמשיך את הטיפול במשך שנה לפחות. לעיתים ניתן גם לבצע את הגסטרוסקופיה תחת טיפל במדללי דם עם סיכון נמוך בלבד לדימום משמעותי לאחר ביופסיה. כמו כן ניתן לבצע גסטרוסקופיה אבחנתית ורק אם יהיה ממצא חשוד, להפסיק את הטיפול בפלביקס ולבצע ביופסיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים