הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/10/2006 | 11:35 | מאת: א.ר

שלום רב, מה ההבדל בין הפרעות הקצב S.V.T וסינוס טכיקרדיה? הרי בשניהם הקצב הוא מהיר. אך האם הוא סדיר? האם הוא קצב סינוס? האם מדובר קצב חדרי גבוה? תודה רבה.

01/10/2006 | 16:22 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב. סינוס - מקור מ SINUS NODE דהיינו המקור הטבעי של קוצב הלב. לכן בסינוס טכיקרדיה מדובר בדופק מהיר ממקור טבעי. ב SVT הכוונה - טכיקרדיה על-חדרית ונכללות בה הפרעות מקצב מהירות אשר חלקן נגרם עקב "קצר" חשמלי ומסלולים שונים. אם תרצה פרטים נוספים אנא צור קשר עם שמאית מזכירת היחידה לאלקרטופיזיולויגה 048542185 בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים