תרופות בצום יום כיפור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/09/2006 | 22:02 | מאת: משה

שלום רב אני כ 8 חודשים אחרי אוטם שריר הלב.יש לי צלקת בינונית בדופן שמאל. השנה אני ניתקל בבעיה של תרופות בזמן הצום.אני מקפיד לצום כל שנה. האם אפשר לוותר על יום אחד בתרופות? אני נוטל פלביקס,אספירין,דימיטון 3.125 פעמיים, ואנלפריל 5. בתודה מראש

שלום משה, מבחינה רפואית רצוי מאד ליטול את התרופות כסדרן. לפי התרופות שהינך נוטל כנראה קיימת ירידה בתפקוד חדר שמאל. אינני בקיא בהלכה בנושא, אך חוסר שתיית נוזלים מהווה בעיה גם כן. מבחינה רפואית הייתי ממליץ לך לשתות מים וליטול את התרופות, ולהתייעץ לגבי הפתרון ההלכתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים