האם יש חוקים ברורים...

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/06/2006 | 17:28 | מאת: שחף

שלום רב, לאחרונה יש לי ויכוחים רבים עם חברות... לכולנו ילדים בסביבות גיל 8, והויכוחים נעים לגבי מעברי כביש לבד, בוסטרים והשארות לבד בבית. ניסיתי לחפש מידע באינטרנט ומצאתי מידע סותר לגבי זה. האם יש חוקים ברורים לגבי גיל בו ילדים יכולים לחצות כביש לבד והאם חציה בנוכחות משמרות בטיחות נחשבת כ"לבד"? ובאיזה גיל נחשב מלווה של ילד לסביר כדי לחצות איתו את הכביש, כלומר אם זה ילד, אז באיזה גיל) עד איזה גיל חייבים ילדים בבוסטר, מה שמצאתי הוא שילדים חייבים בוסטר ולשבת קדימה עד גיל 8 או מתחת ל-130 ס"מ. יש כאלה שאומרים שמבחינת החוקים אפשר לגם לשבת קדימה על בוסטר. אז מה הנכון מבחינת החוק, אם בכלל יש כזה?!!! מאיזה גיל בעצם ילדים יכולים להשאר לבד בבית (יש מדינות שעד גיל 12 אסור מאוד בצדק לדעתי, אבל אצלנו הבנתי שרק עד גיל 6 חייבים ואח"כ אין שום אכיפה בנושא) סליחה על שטף השאלות ואודה על כל תשובה ולו רק חלקית... המשך יום נעים, שחף

שחף שלום, 1.חציית כביש המלצות 'בטרם': ילדים עד גיל 9 חייבים ליווי מבוגר בדרך מכיוון שאין להם את כל היכולות הנדרשות לחציית כביש בביטחה. ילדים מעל גיל 12 יכולים ללוות ילדים צעירים יותר בדרכם לגן ולבית הספר. לא קיימים חוקים בתחום הנ"ל. 2. שימוש בבוסטר: המלצת בטרם - מעל גיל 18 ק"ג ועד לגובה 145 ס"מ ילד צריך לשבת במושב בטיחות מסוג בוסטר ולהיחגר בחגורת אגן כתף של הרכב. יש להקפיד שחגורת האגן תמוקם על עצמות אגן הירכיים ולא על הבטן, וחגורת הכתף תגיע מעל כתפו של הילד ותעבור על עצם הבריח שלו.אין לאפשר לילדם להעביר את חגורת הכתף מאחורי גבו או מתחת לבית השחי. מומלץ שמשענת הראש ברכב או גב הבוסטר יהיו גבוהים מגובה אוזניו של הילד. לפי החוק, ילדים עד גיל 8 חייבים להיות רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהם ולמשקלם. 3. השארת ילדים בבית ללא השגחה: המלצתינו היא לא להשאיר ילדים צעירים מגיל 12 שנים ללא השגחת מבוגר. ילדים מעל גיל 10 יושארו ללא השגחה – רק במקרים מיוחדים ולפרקי זמן קצרים. ללמד את הילדים מספרי טלפון חשובים ולהשאיר את הרשימה במקום ידוע לילדים ונגיש עבורם. לאחסן גפרורים ומציתים במקום גבוה ונעול, למניעת משחק של ילדים בהם. השארת ילדים מתחת לגיל 6 ללא השגחה היא עבירה פלילית שדינה מאסר. בברכה, זוהר צוות מומחי 'בטרם'

07/06/2006 | 22:42 | מאת: שחף

לילה טוב, תודה רבה על תשובתכם המפורטת שרק איששה את אשר חשבתי וקראתי. לצערי הרב אני נתקלת בהמון המון אנשים, שלא ממש מבינים את חשיבות הנושא, מזלזלים, לא חוגרים ילדים, לא שמים בבוסטרים, משאירים בבית ילדים קטנים מאוד ונותנים להם לחצות את הכביש מתוך תירוץ מאוד קלוש ולא משכנע שהם מאוד אחראיים ורוצים ללכת לבד... כאילו שילד בן 6 או 7 מחליט אם הוא הולך לבד הביתה ונשאר לבד... מדהים לא יודעת מה אפשר עוד לעשות כדי שאנשים יפקחו את העיניים. כל אחד עושה את בחירותיו הוא, אבל כואב אח"כ לראות שאפשר למנוע דברים. בכל מקרה, מבקשת אישורכם להפיץ את אשר כתבתם בבית הספר כאשר הילדים יצאו לחופשה, אולי בכל זאת נצליח בזאת לשמור על ילדינו. לילה טוב ותודה רבה, שחף.

22/03/2009 | 19:12 | מאת: אמיר

קראתי את ההסבר שלכם לגבי הגיל בו מותר לילד לחצות. האם אפשר לפרט קצת יותר בנושא זה. למה דוקא גיל 9 ? איזה כישורים ויכולות חסרים לילדים עד גיל זה? האם אפשר לקבל הפנייה לאתרים שעוסקים בנושאים אלה ? תודה, אמיר.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים