הליכון

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/06/2009 | 08:43 | מאת: אלכסנדרה

שלום, הילד שלי בן כמעט שבעה חודשים, רציתי לדעת האם אפשר לשים אותו בתוך הליון אני לא מתכוונת להליכון תמיכה אלא להליכון שהילד יושב בתוכו האם זה יכול לעשות לו נזק לגב או לרגליים?

שלום רב ותודה על פנייתך המלצת ארגון בטרם היא שלא להשתמש בהליכון. זאת מכיוון שההליכון מאפשר תנועה לפעוט מעבר ליכולותיו הטבעיות, ולכן מאפשר היקלעות למצבים מסוכנים. ההליכון מאפשר תמועה מהירה (מטר לשניה) והמטפל אינו יכול להגיב ולעצור את הפעוט. כמו כן ממחקרים עולה כי הליכון אינו עוזר להתפתחות ההליכה של הפעוט. השימוש בהליכון מעלה את הסכנה להיפגעות של פעוטות בעיקר מנפילה במדרגות, התהפכות, לכידת אצבעות ומגביר את הגישה לסכנות, כגון: דלתות תנור, חפצים חמים/כבדים, חומרים רעילים לידעה- * האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממשיכה לקרוא לממשלת ארה"ב לאסור הליכונים ניידים למרות הירידה בהיפגעות והשיפורים בתקן * בשנת 2004 אסרה הממשלה הקנדית הליכונים ואסרה יבוא שלהם למדינה *מרבית המומחים בתחום תומכים בחרם ואיסור חוקי על המוצר בברכה איילת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים