פציעת ילדה ממתקן כושר בגינת משחקים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/03/2016 | 18:48 | מאת: רותי

שלום רב, בישובנו גינת משחקים לקטנטנים שבצמוד אליה גינת מתקני כושר ללא הפרדה כלל מלבד שלט פינתי שזה מיועד לילדים מגיל 14. השבוע נפצעה ילדה בת 7 באופן בינוני עם זעזוע מוח ופגיעת גב מאחד ממתקני הכושר בגינה ופונתה מיידית לבית חולים באמבולנס. מאחר וברצוני למחות על כך בפני ראש המועצה , ברצוני לדעת האם זה תקין/חוקי שגינת ילדים ומשחקייה ממוקמת ביחד עם גינת מתקני הכושר ללא הפרדה/מרחק/גידור. אנחנו חיים ביישוב קטן והילדים יוצאים לגינה גם ללא השגחה צמודה של ההורים. באותה גינה כבר נפצעו כמה ילדים פציעות קלות יותר ממתקני הכושר. האם יש תקנים ברורים בעניין, חוקים ברורים. האם זה אסור? תודה רבה

שלום רותי, צר לי לשמוע על המקרה ומאחלים איחולי רפואה שלמה לילדה. אכן מתקנים לפעילות גופנית אינם מיועדים לשימוש של ילדים הצעירים מגיל 14, הם אינם מתקני משחקים אלא מתקנים לכושר ושימוש שלא כהלכה עלול להביא לפגיעה בילדים. לשאלתך, אין חובת הפרדה בגידור בין סוגי המתקנים (מתקני משחקים ומתקני פעילות גופנית). עם זאת בתקן ת"י 1497 "מתקנים לפעילות גופנית באזורים נטולי השגחה" (תקן וולנטרי שאינו מחייב) מומלץ שלא למקמם אותם זה בצמוד לזה על מנת למנוע מילדים לשחק בהם. עם זאת כאמור, אין זו חובה אלא המלצה. לאור זאת שהמתקנים צמודים והיו מספר פגיעות ילדים – החלטתך לפנות למועצה הינה חשובה ומבורכת ורצוי שיבחנו הקמת גידור או העתקת מתקני הכושר הרחק ממתקני המשחקים. רצוי לבחון גם פעילות הסברה בקרב ההורים והילדים על מנת שיהיו מודעים לסכנת ההיפגעות ולציות לשלט המציין כי אינם לשימוש בקרב ילדים מתחת לגיל 14 עקב סכנת היפגעות. המשך יום נעים ובטוח,

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים