ילד בן 8 שיושב מקדימה - האם לנטרל כרית אויר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/06/2015 | 22:19 | מאת: olga

שלום, האם לילד בן 8 שיושב מקדימה צריך לנטרל כרית אויר? האם זה תלוי בגובה/משקל? ועוד שאלה - עד איזה גובה מומלץ להושיב ילד על בוסט?

הי אולגה, לשאלותיך: 1. פקודת התעבורה אינה מאפשרת הושבת ילד במושב בטיחות או בוסטר מול כרית אוויר פעילה (כלומר כל עוד כרית האוויר במושב הקדמי פעילה).הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. 2. החוק בישראל קובע כי ילדים בגיל 8-3 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). זאת, ללא תלות בגובהם או משקלם. מבחינת המלצת הבטיחות של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם: מומלץ להושיב ילד על מושב מגביה (בוסטר) עד שהוא מגיע לגובה של 145 ס"מ, גם אם כבר בן 8 או למעלה מכך. בנוסף, אנו ממליצים שכאשר ימלאו לבתך 8 שנים, יבוצע מבחן חמש השלבים לפני העברתה לחגירה באמצעות חגורת בטיחות בלבד, ורק אם הילד עומד בכל התנאים, הוא יכול לחגור בחגורת בטיחות בלבד. מבחן 5 השלבים: 1. כאשר הילד יושב וגבו צמוד לגב מושב הרכב. 2. הברכיים מתקפלות בזוית של 90 מעלות, בנוחות. 3. חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכיים. 4. חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה. 5. הילד אינו מחליק ממושבו במהלך כל הנסיעה. יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית, מצוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים