בוסטר עד איזה גיל?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/10/2013 | 20:00 | מאת: רינת

שלום לי יש ילדה בת 7, החוק אומר שילדים חיבים לשבת על בוסטר עד גיל 8, אך קראתי מאמר, להלן ציטוט: "עד איזה גיל בוסטר? 1. כאשר הילד גבוה מספיק כך שאם הוא יושב עם הישבן בסוף המושב של הרכב ורגליו מתקפלות בסיום המושב 2. אם הילד יושב ללא בוסטר והחגורת בטיחות של הרכב יושבת על הילד כמו על מבוגר כאשר 2 התנאים הללו מתקיימים ניתן לעזוב את הבוסטר ולעבור לשבת על המושב באופן רגיל" האם סעיף 1 הוא נכון? אודה לתשובתכם...

שלום רינת ותודה על פנייתך. החוק בישראל קובע כי ילדים בגיל 8-3 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). זאת, ללא תלות בגובהם או משקלם. מבחינת המלצת הבטיחות של ארגון 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם: מומלץ להושיב ילד על מושב מגביה (בוסטר) עד שהוא מגיע לגובה של 145 ס"מ, גם אם כבר בן 8 או למעלה מכך. בנוסף, אנו ממליצים שכאשר ימלאו לבתך 8 שנים, תבצעי איתה את מבחן חמש השלבים לפני העברתה לחגירה באמצעות חגורת בטיחות בלבד, ורק אם היא עומדת בכל התנאים, היא יכולה לחגור בחגורת בטיחות בלבד. המאמר שקראת מתייחס רק לחלק מהשלבים במבחן. מבחן 5 השלבים: 1. כאשר הילד יושב וגבו צמוד לגב מושב הרכב. 2. הברכיים מתקפלות בזוית של 90 מעלות, בנוחות. 3. חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכיים. 4. חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה. 5. הילד אינו מחליק ממושבו במהלך כל הנסיעה. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים