הסחה בזמן נהיגה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/01/2013 | 11:20 | מאת: אילה

יש לי תנוקת מקסימה בת 3 חודשים. ויש לי מס' שאלות: האם עדיף למקם את הסלקל בכיסא האחורי מימין או במושב הקדמי לידי? פשוט כבר קרה שמכל מיני סיבות הפנתי רגע את הראש אחורה וזה כמעט נגמר בתאונה. בנס רק סטייה שאיפשרה לי לחזור לנתיב. עד איזה גיל יש חובה לשבת עם הגב לכיוון הנסיעה? תודה

09/01/2013 | 09:04 | מאת: קרן

הי אילה, בעקרון ההמלצה היא למקם את הסלקל בכיסא האחורי מימין (למרות שאני הרבה פעמים נסעתי כשהסלקל לידי),זה מאוד מסוכן לסובב את הראש בזמן הנהיגה (במיוחד עם התינוק) את יכולה לקנות מראה כזו ששמים מולה ואז תוכלי לראות אותה. אצלנו יש באוטו מערכת כזו שמתריעה מפני סטייה מנתיב, התנגשות וכו' בעלי התקין אותה איך שהפיצית נולדה אני חושבת שקוראים לה איווקס ואם זה מעניין אותך ממליצה לך לבדוק את הנושא הזה. לגבי עד איזה גיל לשבת עם הגב, בעקרון בארץ החוקים שונים מאשר באירופה עדיין לא מצאתי מישהו שיענה לי מדוע אבל בכל אופן עד גיל שנה חובה לשבת עם הגב לכיוון הנסיעה, באירופה זה עד גיל שנתיים, אם את יכולה למשוך כמה שיותר ממליצה לך :)

אילה שלום, על פי החוק במדינת ישראל, עד גיל שנה חובה לשבת נגד כיוון הנסיעה. אך בעקבות מחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. יש לזכור כי בזמן נסיעה תפקידינו הוא להביא את כולם בשלום, תינוק גם אם הוא רגוע עלול להוות הסחת דעת. אם צריך לטפל בתינוק, יש לעצור בצד ולא לעשות זאת תוך כדי הנהיגה. ישנם עזרים שיכולים לסייע בשמירת קשר עין עם התינוק, כגון מראות מיוחדות. בברכה, רינת, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים